Blog Onderhoud
Raptor Icoon Blog
Geschreven door Raptor
13 April 2023

Ga goed voorbereid het water op met deze 3 stappen

Products, Tips and Advice

Controleer de ventielen

Het regelmatig controleren van de (overdruk)ventielen van jouw rubberboot is misschien geen spectaculaire taak, maar het is van belang om ervoor te zorgen dat je boot veilig en efficiënt blijft varen. De valves zijn immers de poorten waardoor lucht in en uit de boot stroomt. Ze moeten daarom goed afgesloten zijn om lekkages te voorkomen.

Om ervoor te zorgen dat je rubberboot in topconditie blijft, is het belangrijk om de ventielen regelmatig te inspecteren en indien nodig aan te draaien met een bijgeleverde ventielsleutel.

In de video wordt in één minuut uitgelegd hoe je eenvoudig een controle en reparatie uitvoert van een (overdruk)ventiel.

20 April Team Tip

Maak je reparatiekit compleet

Niets is vervelender dan je boot tijdens een vistrip niet te kunnen gebruiken, vanwege het ontbreken van de juiste benodigdheden om een kleine reparatie uit te voeren.

Maar maak je geen zorgen! Met deze tip heb jij de essentiële middelen aan boord voor het geval je schade oploopt tijdens het varen.

Bij iedere Raptor boot ontvang je standaard een reparatie kit in de oranje koker, zodat je een kleine reparatie aan jouw boot ter plaatste kunt uitvoeren.

Maar helaas kom het wel eens voor dat je niet genoeg hebt aan alleen deze reparatie kit. Daarom adviseren wij altijd een waterdichte EVA-tas aan boord te hebben, gevuld met de reparatieset, een extra reserve ventiel, pressure relief valve, ventielsleutel, een extra propeller, een set breekpen/moer met bijpassende steeksleutel voor de motor, schaar voor het doorknippen van een lijn en enkele extra PVC-lapjes.

Met deze uitrusting ben je altijd goed voorbereid om je boot te repareren tijdens je reis. Zo kun je blijven genieten van je avonturen op het water.

Maak je boot schoon

Een schone boot is een blije boot. Zorg ervoor dat je alle hoeken grondig schoonmaakt, zodat er geen aas, haken of andere objecten achterblijven die schade kunnen veroorzaken.

Het is belangrijk om zorgvuldig te controleren en er zeker van te zijn dat er geen vuiligheid achter blijft. Achtergebleven aas of haken kunnen schade veroorzaken aan het doek van de boot, zoals krassen of scheuren. Daarnaast kunnen muizen flinke schade aanrichten, wanneer er restanten van aas in de boot achter blijven.

Maak daarom jouw boot altijd goed schoon! Wij gebruiken voor onze boten de Cleaner voor Rubberboten van Polymarine.

Om een rubberboot schoon te maken kun je het beste per bootdeel te werk gaan. Begin bijvoorbeeld met de neus en maak deze eerst nat met lauw water en een spons.

Spray vervolgens de cleaner op het natgemaakte gebied en laat deze ongeveer 60 seconden intrekken zodat het vuil kan oplossen. Wanneer het vuil begint op te lossen, kun je het gebied schrobben met een geschikte doek of borstel en daarna afspoelen met schoon water. Herhaal deze elke keer voordat je het volgende deel gaat reinigen. Je laat het doek de boot weer glanzen door tot slot de Finisher van Polymarine te gebruiken.

12 April Product – 1

Anderen bekeken ook

Carp Den Bosch 2024: Raptor en RCG zijn erbij

Carp Den Bosch 2024: Raptor en RCG zijn erbij

Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 januari 2024 is het zover: Carp Den Bosch 2024! Bereid je voor op een weekend gevuld met passie voor karpervissen in de Brabanthallen. Wij kijken er naar uit om je te verwelkomen op dit fantastische evenement. We nodigen je van...

Dit is de perfecte laarzen voor het ruige terrein

Dit is de perfecte laarzen voor het ruige terrein

Deze groene Raptor DLX laarzen is de lichtgewicht laars die comfort en goede tractie biedt tijdens jouw vistrips. De voering in de laars zorgt ervoor dat jouw voeten warm blijven tijdens de koudere maanden tot wel -30˚C. Beschikbaar in de maten: 41, 42, 43, 44, 45,...

Het Nylon waadpak: Een waadpak voor ieder budget

Het Nylon waadpak: Een waadpak voor ieder budget

Het Raptor Nylon Waadpak biedt bescherming en comfort tijdens het vissen. Het is gemaakt van lichtgewicht nylon materiaal en voorzien van verstelbare schouderbanden en een verstelbare riem. Ook heeft het pak een handig opbergvak aan de voorzijde ter hoogte van de...

Shopping cart0
There are no products in the shopping cart
Continue shopping