Raptor Blog Nylon Waadpakken
Raptor Icoon Blog
Geschreven door Raptor
7 abril 2023

Het Nylon waadpak: Een waadpak voor ieder budget

Productos, Sugerencias y consejos

Het Raptor Nylon Waadpak biedt bescherming en comfort tijdens het vissen. Het is gemaakt van lichtgewicht nylon materiaal en voorzien van verstelbare schouderbanden en een verstelbare riem. Ook heeft het pak een handig opbergvak aan de voorzijde ter hoogte van de borst.

Het waadpak is verkrijgbaar in de kleuren olijfgroen y camouflage, en variëren de laarzen in de schoenmaten 38 tot en met 47. Wij adviseren één maat groter dan je normale schoenmaat te bestellen voor de beste pasvorm.

¡NÓTESE BIEN! Gebruik altijd een reddingsvest wanneer je een waadpak gebruikt in een boot.

Wat zijn de voordelen van een Nylon waadpak?

  • Ligero – Nylon is een licht materiaal, dus een nylon waadpak is vaak lichter in gewicht dan andere soorten waadpakken, zoals neopreen of pvc. Dit kan het gemakkelijker maken om te bewegen en comfortabeler zijn om te dragen.
  • Sneldrogend – Nylon heeft een snelle droogtijd, waardoor een nylon waadpak gemakkelijk droogt na gebruik en minder tijd nodig heeft om te drogen dan andere materialen zoals neopreen.
  • Flexibel – Nylon is een flexibel materiaal dat zich kan aanpassen aan de bewegingen van de drager, waardoor het gemakkelijker kan zijn om te bewegen en te manoeuvreren tijdens het vissen.
  • Kosten – Nylon waadpakken zijn vaak voordeliger in vergelijking met andere soorten waadpakken, zoals neopreen of pvc, waardoor ze een toegankelijke optie zijn voor veel vissers.

Verkrijgbare kleuren en maten

Het waadpak is verkrijgbaar in de kleuren olijfgroen y camouflage. Wat betreft de beschikbare maten, bieden we schoenmaten aan van maat 38 tot en met 47.

Kies bij het bestellen één maat groter dan je reguliere schoenmaat. Hierdoor zit het waadpak comfortabeler, heb je voldoende bewegingsvrijheid en kun je snel de laarzen aantrekken.

Wil je het waadpak compact opbergen en zorgen dat je overige spullen niet vuil worden: dan is de optioneel verkrijgbare opbergtas voor het nylon waadpak echt iets voor jou.

WEB Waadpak Nieuw Olijfgroen V 01
WEB Waadpak Nieuw Camouflage V 01

Welke maat waadpak heb ik nodig?

Een waadpak is ontworpen om over je kleding te dragen. Als je een waadpak gaat bestellen, adviseren wij je één schoenmaat groter te bestellen dan je normale schoenmaat. Zo voorkom dat de laarzen te strak gaan zitten en je beweging wordt beperkt.

Je zet het nylon waadpak op maat met behulp van de verstelbare schouderbanden en riem die om je middel gaat. Zo heb je lekker zittend pak waarmee jij comfortabel en droog het water in kunt lopen.


Tips voor het onderhouden van jouw nylon waadpak

Wil jij langer genieten van jouw waadpak? Volg dan deze tips voor het onderhouden van jouw waadpak.

Tip 1: Zo maak je het waadpak op de juiste manier schoon

Een schoon waadpak is een blij waadpak. Daarom is het aan te raden om jouw waadpak na gebruik een schoonmaakbeurt te geven. Een waadpak maak je eenvoudig schoon door deze met een tuinslang of onder de douche af te spoelen met koud water. Gebruik hierbij nooit heet water of zeep, hierdoor voorkom je uitdroging van het materiaal en dat de verlijmingen op de naden niet zullen verzwakken en voorkom je lekken in het waadpak. Zorg ervoor dat bij het afspoelen het waadpak goed wordt gereinigd en geen modder en overig vuil op het waadpak achter blijft.

Tip 2: Droog het waadpak niet in direct zonlicht

Na het afspoelen dient het waadpak goed te worden gedroogd. Hoewel het verleidelijk is deze in direct zonlicht op op de verwarming te drogen, raden wij dit ten zeerste af. Het drogen op deze manier geeft de kans dat het materiaal uitdroogt en daardoor poreus wordt. Wij adviseren het waadpak liggend te laten drogen op een plek waar geen direct zonlicht is. Dit kan bijvoorbeeld in de schaduw of thuis op een plek waar geen scherpe voorwerpen aanwezig zijn. Zorg er altijd voor dat het pak goed gedroogd is voordat je deze op gaat bergen. Is de binnenzijde van het pak nat geworden? Dan kan je het waadpak binnenstebuiten keren en op dezelfde manier drogen.

Tip 3: Zo berg je het waadpak op de juiste manier op

Is jouw waadpak helemaal droog aan de buiten- en binnenkant? Dan is het tijd om het waadpak op te gaan bergen. Berg het waadpak op door deze losjes op te vouwen of op te rollen, zorg je ervoor dat er geen harde vouwlijnen ontstaan. Berg het waadpak ten slotte op een droge en koele plek uit de zon. Wanneer je een waadpak opbergt in hogere temperaturen, kan dit zorgen voor het verzwakken van de verlijmingen op de naden en daardoor de levensduur verkorten. Gebruik de optioneel verkrijgbare opbergtas voor het nylon waadpak om het pak veilig en schoon in op te bergen.

Anderen bekeken ook

Carp Den Bosch 2024: Raptor en RCG zijn erbij

Carp Den Bosch 2024: Raptor en RCG zijn erbij

Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 januari 2024 is het zover: Carp Den Bosch 2024! Bereid je voor op een weekend gevuld met passie voor karpervissen in de Brabanthallen. Wij kijken er naar uit om je te verwelkomen op dit fantastische evenement. We nodigen je van...

Dit is de perfecte laarzen voor het ruige terrein

Dit is de perfecte laarzen voor het ruige terrein

Deze groene Raptor DLX laarzen is de lichtgewicht laars die comfort en goede tractie biedt tijdens jouw vistrips. De voering in de laars zorgt ervoor dat jouw voeten warm blijven tijdens de koudere maanden tot wel -30˚C. Beschikbaar in de maten: 41, 42, 43, 44, 45,...

Ga goed voorbereid het water op met deze 3 stappen

Ga goed voorbereid het water op met deze 3 stappen

Controleer de ventielen Het regelmatig controleren van de (overdruk)ventielen van jouw rubberboot is misschien geen spectaculaire taak, maar het is van belang om ervoor te zorgen dat je boot veilig en efficiënt blijft varen. De ventielen zijn immers de poorten...

Carrito de compras0
No hay productos en el carrito de compras
Seguir comprando